Contact

Inspirerad av mänskliga möten och relationer, av drömmar om hav och vår värdefulla natur och dess rika djurliv målar jag i akvarell och tusch i min ateljé nära havet i södra Sverige. Luftiga och färgrika akvareller står i kontrast till minimalistiska målningar i tusch. Vid kombination av medierna akvarell, tusch och blyerts skapar jag både verk med starka motsatser och charmigt lekfulla uttryck.

Jag är frilansande illustratör, porträttkonstnär och bildlärare med utbildning vid ett antal separata design- och konstskolor.

Jag målar porträtt i akvarell efter beställning med olika uttryck och metod, helt efter kundens önskemål. Jag tar även uppdrag av entreprenörer, organisationer och posteråterförsäljare där jag kombinerar tusch och akvarell för att skapa olika motiv såsom minimalistiska linje målningar, mättade målningar i tusch och mjuka toner i akvarell av surfkonst.

Som kurslärare i teckning och akvarell sätter jag deltagarnas engagemang och utveckling i fokus och brinner för att dela med mig av min kunskap. Teckning är grunden för konstnärligt skapande och att måla i akvarell har så många möjligheter jag vill öppna deltagarnas ögon för.

För att se en glimt av min kreativa process är du välkommen att följa mig på Instagram via @watercolorbycaroline för mina beställningsuppdrag och via @bycarolineeklund för min surfkonst eller här på min hemsida via min blogg.

För att komma i kontakt med mig maila mig gärna på cora.eklund@gmail.com.

 

I’m a freelancing illustrator, portrait artist and art teacher with education from several separate design- and art institutions.

I paint custom portraits in watercolour and I work with design agencies, private entrepreneurs and poster resellers to create unique graphic content for them. You are welcome to have a look in my portfolio!

To see a glimpse of my creative process you are welcome to follow me on Instagram @watercolorbycaroline for my custom pieces and @bycarolineeklund for my surf art. On my blog here on my page I share my creative process in more detail.

To get in contact with me you are welcome to send an email to cora.eklund@gmail.com.